Ontmoet Jennie Lena

Een veelzijdige zangeres met een dijk van een stem. Zij werd onder meer bekend als
achtergrondzangeres van Anouk. Afgelopen seizoen trok ze langs de theaters met nummers van
Michael Jackson.

Over Jennie Lena

Jennie Lena ‘stands out!’. Eigenzinnig en een eersteklas vocalist & live performer. Ze groeide op met een rijk palet aan muzikale stijlen: Soul, Blues and Gospel. Ze sloot deze stijlen in haar hart en dat hoor je onmiskenbaar terug in haar geweldige stem en haar manier van songwriting. Welke stijl ze ook zingt, haar stem ís haar stijl. Thema’s als leven, dood, eigenwaarde, liefde en de constante strijd tussen pijn en hoop zijn de ingrediënten van haar songs en daarmee zingt dit natuurlijke podiumbeest recht je hart binnen. Jennie verrast haar publiek keer op keer met haar rauwe, Amsterdamse flair en humor.

In 2009 begon ze als backing vocalist bij Postmen en Anouk, maar het duurde niet lang voordat ze als independent artiest haar eigen liedjes ging schrijven en er het podium mee opging. In 2010 bracht ze voor het eerst een door haar zelf geschreven Album uit.”

Ze werd snel opgemerkt en haar carrière kwam in een stroomversnelling terecht. Er volgde optredens in vele hoofdsteden in Europa, (L’Olympia Parijs), Azië en de Verenigde Staten, waaronder het het legendarische Apollo Theater in Harlem (New York). Jennie opende voor Joss Stone, die haar uitnodigt om mee te gaan op haar Europese tour.

Haar definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar vertolking van ‘Who’s Loving You’ en ging onmiddellijk viral. De video is inmiddels meer dan 50 miljoen keer bekeken. De populaire Amerikaanse muziek blogger Perez Hilton schreef: Jennie is 1 van mijn favoriete vocalisten ooit!’ Er volgde een solo tour door de USA en een samenwerking met de bekende Amerikaanse band Postmodern Jukebox.

In 2021 bracht Jennie het album Jennie Lena Sings Michael Jackson uit. Het album, dat in 2022 ook op LP verschijnt, werd gevolgd door een theatertour die in mei 2022 eindigt. Jennie: “ De stem van de ‘jonge Michael’ was altijd mijn grootste inspiratie en zo ontdekte ik tijdens het zingen van zijn nummers mijn eigen stemgeluid. Zijn muziek en vocale inspiratie zitten in mijn DNA verweven. Deze muziek is wie ik ben”.

‘She is so great!’

Kelly Clarkson

‘Just the right swagger to completely own her performance.’

Huffington Post

Wat zeggen de internationale pers?

● ‘She takes music to another level. You can’t teach somebody to do that, it’s just something that you have within you.’ – Jennifer Batten. (guitarist Michael Jackson a.o)

●‘Jennie is één van mijn meest favoriete vocalisten ooit’ – Perez Hilton
● ‘She is so great!’ – Kelly Clarkson
● ‘Jennie Lena betovert je met haar stem en performance’. – 3voor12
● ‘Haar optredens zijn rauw, emotioneel, en krachtig’ – 3voor12
● ‘Vanaf het begin tot het eind van de show weet Jennie Lena met haar persoonlijkheid, geweldige stem, droge humor en haar enthousiasme de bezoekers te boeien” – Nu.nl
● ‘Just the right swagger to completely own her performance.’ – Huffington Post
● ‘Jennie wordt het best omschreven als rauw, puur en speels.’ – MusicMaker
● Jennie Lena verrast je met haar rauwe Amsterdamse humoristische flair, maar weet haar publiek ook te ontregelen en ontroeren. Een sterke persoonlijkheid waarachter een warme vrouw schuilt.’ – A.D
● ‘Holy shit, wat een stem.’ – 9Gag
● ‘Samen met haar dynamische band zorgt de eigenzinnige zangeres met haar natuurlijke charmes voor een avond vol humor en fantasie.’ – 3voor12

Meer info over Jennie Lena:

Over Niedorps Fanfare

Niedorps Fanfare is een orkest dat al sinds jaar en dag optredens geeft aan Niedorp en omstreken. Het orkest bestaat uit een groot aantal leden met elk een passie voor het maken van mooie muziek! Het Dot Event is ontstaan naar een idee van oud-dirigent Bart Koning om een prom’s achtig evenement op te zetten. Dit is uitgegroeid naar een muzikaal feest dat eens in de 3 jaar wordt georganiseerd, en waar Niedorps Fanfare een essentieel deel van uitmaakt.

Sinds dit jaar is Thomas Geerts de dirigent en begeleid het orkest naar nieuwe muzikale hoogtes. Thomas staat naast Niedorps Fanfare voor andere verenigingen als de Waterlandse Harmonie en Erato Spanbroek en speelt zelf trompet in het Amsterdam Brass Quintet.